Jdi na obsah Jdi na menu

Studujte teologii! V Olomouci mají nový obor

Cyrilometodějská teologická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci nabízí v akademickém roce 2009/2010 v magisterských a bakalářských studijních programech více než 10 oborů prezenčního (denního) a kombinovaného (dálkového) studia.

Základní informace jsou uvedeny na stránkách fakulty.

Novinkou je v tomto roce kombinované studium oboru Sociální pedagogika.
Dovoluji si připomenout nařízení týkající se také výuky náboženství na školách: podle § 32 zák. č. 563/2004 Sb. (o pedagogických pracovnících) lze bez alespoň zahájeného studia potřebného k získání kvalifikace vyžadované tímto zákonem vyučovat nejdéle 5 let po datu účinnosti tohoto zákona, tedy do 1. 1. 2010. Poslední příležitost zahájit studium ve stanoveném termínu je tedy právě nyní.

Podle § 14 téhož zákona učitel náboženství získává odbornou kvalifikaci vysokoškolským vzděláním získaným studiem v akreditovaném magisterském studijním programu:
a)    v oblasti teologických věd,
b)    v oblasti pedagogických věd zaměřené na přípravu učitelů náboženství,
c)    v oblasti pedagogických nebo společenských věd
a vysokoškolským vzděláním získaným studiem v akreditovaném bakalářském studijním programu v oblasti pedagogických věd zaměřené na přípravu učitelů náboženství, nebo vzděláním v programu celoživotního vzdělávání uskutečňovaném vysokou školou a zaměřeném na přípravu učitelů náboženství.

Z nabídky CMTF tomuto požadavku odpovídají všechny teologicky a pedagogicky zaměřené obory s výjimkou oboru Sociální pedagogika.

Mgr. Pavel Černuška, Ph.D.
proděkan pro studijní a pedagogické záležitosti

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář