Jdi na obsah Jdi na menu

Stanovisko SPD k uvedení hry Naše násilí a vaše násilí na festivalu v Brně

Uvedení hry Naše násilí a vaše násilí, kde Ježíš znásilňuje muslimku, na divadelním festivalu v Brně je součástí neomarxistického přístupu k tradičním a přirozeným hodnotám. Šlo o cílenou provokaci. Umělecké kvality nahrazuje odporné podobenství, které je urážlivé a sprosté. Neomarxisté chtějí zničit naši kulturu, křesťanskou víru a národní hrdost. Hnutí SPD neprosazuje zákaz takových tra...pných uměleckých pornografií, ale požadujeme zastavení veřejných dotací pro takové produkce. Není třeba, aby lidé platili ze svých daní umělce, kteří uráží jejich víru a vlastenectví. Kdo chce produkovat podobný hnus, může to dělat za peníze těch, kteří platí vstupné.

Předseda hnutí SPD Tomio Okamura navíc dodal: „Muslimská ideologie je válečná, nenávistná a vražedná. Ano, přináší spoustu obětí, ale stejně jako v případě nacismu, primárně želíme obětí nacismu a nikoli nacistů, kteří třeba i částečně nevinně zemřeli díky své víře v nacismus. Kdo seje vítr, sklízí bouři, říká další starověké přísloví. Kdo seje islám, sklízí mrtvé. Dělat zločince z Ježíše nic nezmění na tom, že Mohamed sám skutečně znásilňoval devítiletou dívku a jeho válečníci vraždili a znásilňovali, kam přišli. Když tohle píšu, nemohu tím skutečného muslima urazit, protože to je historický fakt, který sami dnes v mnoha zemích následují. Pokoušet se tuto roli přisoudit Ježíšovi, který přinesl novou smlouvu, která oproti starému zákonu hlásá toleranci a lásku, je skutečné znásilnění, a to faktické historie,“ dodal Okamura.

„Tento hnus je zkouška toho, co si necháme líbit, a má za úkol zmanipulovat realitu a udělat z muslimů oběti. Jde o naprosté pohrdání křesťanstvím. Divím se, že se scenáristovi nechce ze sebe zvracet. Naše kultura ztrácí veškerou úroveň. Udělat z Ježíše zločince… Nebyl to náhodou Mohamed, kdo zneužíval teprve devítiletou Aišu a měl nespočet sexuálních otrokyň? Nejtěžší kalibr na tom je, že to zaplatili daňoví poplatníci. Voliči by v komunálních volbách z tohoto měli vyvodit důsledky, když už toho není schopna radnice,“ říká poslankyně SPD Karla Maříková.