Jdi na obsah Jdi na menu

Občanské sdružení Jejkovské varhany si zvolilo vedení

Volební sněm občanského sdružení Jejkovské varhany (JV) se uskutečnil ve čtvrtek 7. 7. 2011 v Třebíči. Členové si zvolili toto nové vedení: Předsedou byl jednomyslně zvolen Ing. Karel Tomek. Ve volbě místopředsedy získal nejvíce hlasů Ing. Otakar Maštera. Jáhen Bc. Karel Novák zvítězil ve volbě předsedy dozorčí rady.

Správní rada JV nyní připraví informační kampaň, jejímž cílem bude upozornit na nutnost opravy varhan na Jejkově (nyní jsou zcela nefunkční) a pomůže shromáždit potřebné prostředky na jejich opravu.

Duchovní správce jejkovské farnosti P. Vlastimil tuto iniciativu jednoznačně vítá, neboť může opravu varhan významně urychlit.

Píšťalové varhany na Jejkově nehrají už více než deset let. Jejich oprava se připravuje již od r. 2007, ale kvůli náročným opravavám kostela a fary musela být několikrát odložena. Celkové náklady na jejich rekonstrukci se pohybují pod hranicí 1,5 mil. Kč.

Staňte se i Vy členem tohoto sdružení a pomozte opravit jejkovské varhany. O členství můžete požádat velmi jednoduše, když pošlete e-mail na adresu j.varhany (*1) email.cz a uvedete v něm své jméno, příjmení a bydliště a také nějaký rychlý kontakt na Vás.

Můžete také využít tento předvyplněný e-mail zde, nebo volejte - pište sms na tel. +420 604 213 248

*1) místo tohoto znaku napište @