Jdi na obsah Jdi na menu

Doprava na mši sv. do Újezda - jak dál?

Dostat se na nedělní mši sv. v Horním Újezdě nemusí být pro farníky z Výčap, Kojetic a Mikulovic zrovna snadné. Někteří jedou svým autem, jiní na kole, někdo jde pěšky. Při špatném počasí nebo při jistých zdravotních potížích to však může být pro někoho, kdo nemá svůj vůz, neřešitelný problém.

Zkoušeli jsme zajistit autobusovou dobravu, což se ulázalo být v neděli dopoledne téměř nemožné. Nabízí se tedy jediná možnost - aby vypomohli majitelé osobních aut.

Chtěl bych se proto obrátit na všechny, kteří by mohli v neděli odvézt do Újezda nejen svoji rodinu, ale také další zájemce. Nabídněte, prosím, svoji pomoc v sacristii. Nemusí se jednat o každou neděli. Bude-li více řidičů, mohou se prostřídat.

Vy, kteří byste tuto službu využili, počítejte, prosím, s přiměřenou náhradou cestovních výloh (nyní ve výši cca 6 Kč/km). Poveze-li řidič 4 další cestující, je třeba, aby každý přispěl částkou nejméně 1,50 Kč na každý ujetý kilometr (např. z Výčap do H. Újezda je to 2 x 4 km, celkem je tedy třeba přispět částkou 8 x 1,50 Kč = 12 Kč za každého cestujícího. Budou-li cestující jen 2, měl by každý přispět částkou 24 Kč.

Předem díky všem!

P. Vlastimil

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář