Jdi na obsah Jdi na menu

Kněžské svěcení a primice - novokněžské požehnání dostaneme v pátek i v Třebíči

rd-josef-penaz-or.jpgLitoměřický biskup Mons. Jan Baxant vysvětil na kněze v sobotu 8. prosince 2012 v katedrále sv. Štěpána v Litoměřicích Ing. Pavla Morávka a Mgr. Josefa Peňáze.

P. Peňáz pochází z nedaleké farnosti Jámy u Žďáru n. Sázavou a tam také sám sloužil svoji primiční Mši svatou v neděli 16. prosince 2012 ve 14.00 hodin v kostele sv. Martina v Jámách.

V pátek 21. prosince P. Peňáz navštíví také Třebíč a na Jejkově bude v 18.00 hod. sloužit jednu ze svých prvních Mší sv. a to dle misálu sv. Pia V. upraveného r. 1962. Po ní bude udílet své novokněžské požehnání. 

R. D. Josef Peňáz absolvoval CMTF Univerzity Palackého v Olomouci. Kněžskou formaci prožil nejen v olomouckém kněžském semináři, ale také v kněžském semináři FSSP v Opfenbachu - Wigratzbadu. Ovládá celkem šest liturgických ritů katolické církve včetně jejich kalendářů. Je autorem diplomové práce na téma "Eucharistická oběť v magisteriu Pia XII." Jeho zamyšlení nad nastávajícím výročím příchodu sv. Cyrila a Metoděje na Moravu najdete zde. Otec Josef je synovcem známého moravského poutníka, člena Kněžské rady, moderátora vizitátorů brněnské diecéze a faráře poutního místa Křtiny Mons. Jana Peňáze.

Pastorační jáhenskou praxi vykonával v Římskokatolické farnosti - arciděkanství Liberec. Jáhenské svěcení přijal z rukou litoměřického biskupa Mons. Jana Baxanta v katedrále sv. Štěpána v Litoměřicích 14. července 2012.

Novokněží budou vykonávat kněžskou službu v Římskokatolické farnosti - děkanství Chomutov (R. D. Pavel Morávek) a v Římskokatolické farnosti - arciděkanství Liberec (R. D. Josef Peňáz).

Modleme se za jejich vytrvalost v kněžské službě a také za nová kněžská povolání!